Lillebæltshallerne i Middelfart lægger gulv til hele 3 EM-kvalifikationskampe i midten af august. Middelfart Volleyballklub har længe arbejdet på at få landskampe til byen, og nu er det lykkes at indgå et samarbejde med Volleyball Danmark om dette.

Tyrkiet er modstanderen for herrelandsholdet d. 14. august, mens herrerne møder Aserbajdsjan d. 20. august i et dobbeltarrangement, hvor damelandsholdet tidligere samme dag møder Spanien. For Middelfart-folket bliver det et kærkomment gensyn med ligaholdets anfører, den nykårede danmarksmester Nikolaj Hjorth, som er libero på herrelandsholdet.

For vores danske landshold i volleyball venter årets vigtigste sportspræstation, når sommeren går på hæld. De danske herre- og kvindespillere skal nemlig i kamp aktion, når der skal spilles om EM-billetter til Europamesterskaberne i 2023. Mens kvindelandsholdet er kommet i pulje med Spanien, Slovakiet og Letland, er herrerne havnet i en pulje med kun tre deltagende hold – nemlig Tyrkiet og Aserbajdsjan. Puljer som Sportschef i Volleyball Danmark, Sebastian Mikelsons, mener åbner op for at drømme om historiske EM-billetter til Danmark:

– Vi har ambitioner om, at vores herrelandshold kvalificerer sig til EM. Det vil i så fald være første gang nogensinde, at vi har et seniorlandshold som gennem en kvalifikation spiller sig til en plads ved et EM. Det vil kræve fire kampe på højt europæisk niveau. Men vi tror bestemt på, at det kan lade sig gøre i år,” fortæller Sebastian og fortsætter, Spanien må være gruppens favoritter i kvindelandsholdets pulje. På den europæiske rangliste ligger vi stort set side om side med Letland og Slovakiet. Så vi forventer nogle tætte kampe mod de to nationer. Forhåbentlig kan vi trække os sejrrigt ud af opgørene mod dem, og dermed er mindst andenpladsen i gruppen sikret, hvilket udløser en historisk billet til EM, afslutter han.

Billetsalget er startet, så det er bare om at få købt billetter, så man kan blive en del af volleyfesten i Middelfart. Der meldes om mange tilskuere til de seneste kampe i Slagelse – det bliver en fest.