Jonas Vingeggaard var millimeter fra at vinde den første bjergetape i Tour de France.

Det lignede længe, at favoriterne ville blive snydt af tyske Lennard Kämna, der havde siddet i udbrud hele dagen, og på det sidste bjerg var kørt fra sine følgesvende. Med tre kilometer til mål havde han 45 sekunder ned til favoritgruppen, der blev ført an af UAE, men de halede ikke vildt meget ind på Kämna.

På den sidste del af bjerget blev det endnu stejlere, men med en kilomet til mål havde tyskeren et forspring på 30 sekunder. Den gule føretrøje, Tadej Pogacar, blæste til angreb, og det fik hentet ind på tyskeren. Pogacar havde dog ikke hægtet de andre favoritter af, men der skete ting og sager, da Jonas Vingegaard med omkring 300 meter til mål kom med en voldsom forcering.

Vingegaard slog et hul til Pogacar, og bag sloveneren var der et endnu større hul. På de sidste meter fik Pogacar dog sat en slutspurt ind, og han endte med at få overhale Vingegaard lige inden de to ryttere kom i mål. Imellemtiden havde de to ryttere overhalet Kämna, og dermed endte etapesejren med at gå til Tadej Pogacar.