I de sidste partidebatter har der været åbenlys uenighed mellem Peder Tind fra Venstre og Tommy Rachlitz Nielsen fra Det Konservative Folkeparti. Socialdemokraterne har på den baggrund kaldt blå blok for forvirrende. Nu svarer Venstres borgmesterkandidat igen.

Vi har spurgt Venstres borgmesterkandidat, Peder Tind, hvad hans holdning er til udmeldingen fra Det Konservative Folkeparti. Han forklarer, at Venstre selv vil forhandle med blå blok først

– Det er helt naturligt for os at starte forhandlingerne med de partier vi er i valgforbund med. Det er ifølge Peder Tind og Susanne Eilersen også den aftale, man oprindeligt har lavet i valgforbundet.

Direkte adspurgt om han føler sig ramt af kritikken fra Tommy Rachlitz Nielsen, siger han:

– Jeg vil ikke gå ind de personlige kommentarer. Det må Tommy selv stå på mål for. For mig handler det om det politiske indhold, løsninger og stabilitet, og iøvrigt er jeg meget ydmyg overfor vælgernes dom. Så lad os nu se hvordan valgresultatet ender og tage det derfra.

Vil du pege på en socialdemokratisk borgmester?

– Vi går til valg på at få en Venstre borgmester. Men hvis alle muligheder er udtømte, vil vi forhandle med andre partier, og Venstre ligger bestemt også op til en så bred konstituering som muligt siger Peder Tind.

Med få uger tilbage inden valget bliver afgjort den 16. november, er den synlige uenighed mellem Venstre og Det Konservative Folkeparti med til at øge spekulationerne om, hvorvidt blå blok er i stand til at kunne enes om en borgmester, såfremt der skulle komme et blåt flertal i Fredericia. Peder Tind har erklæret, at han står i spidsen for et “liberalt folkeparti”, hvor der skal være stor rummelighed.

Hvad ser du som den største forskel på Socialdemokratiet og Venstre i Fredericia?

– Hvis du stemmer på Venstre, så er du sikker på, at vi får mere frihed. Det er vores målsætning, at vi vil have borgeren i centrum. Hele vores hold vil arbejde konkret og målrettet på den dagsorden, det gør vi allerede nu, og det kommer vi også til efter valget, svarer Tind.

I forhold til de tydelige revner mellem kandidaterne i blå blok, vil hverken Peder Tind eller Pernelle Jensen fra Venstre mene, at der er tale om forvirring. De svarer begge to, at der ikke er nogen forvirring hos Venstre:

– Vi går til valg på at få en Venstre borgmester og et blåt flertal. Det synes vi er meget tydeligt. Vi har ikke ændret på noget i vores politik, og vi holder fast i at have en god og ansvarlig tone. Det er også vores opfattelse, at der skal være et fælles projekt for Fredericia, men der er klare forskelle på Socialdemokratiet og Venstre, og dem forklarer vi jo om hele tiden, specielt her under valgkampen, siger Peder Tind.