Det Konservative Folkepartis medlem af Økonomi-og Erhvervsudvalget i Fredericia Kommune, Tommy Rachlitz Nielsen, siger at hans tillid til flere af de siddende Økonomiudvalgsmedlemmer har lidt et knæk i forbindelse med sagen omkring borgvejlederen, der har fået en skriftlig advarsel af kommunaldirektøren. Karsten Byrgesen fra Nye Borgerlige stiller sig uforstående overfor, at byrådet ikke er orienteret, da borgervejlederen refererer til byrådet.

I mandags var der et lukket punkt på Økonomi- og Erhvervsudvalgsmødet om borgervejlederen, og torsdag var han indkaldt til tjenestelig samtale, hvor HR-chefen, kommunaldirektøren og jobcenterchefen deltog. Det strider dog imod, at borgvejlederen refererer til byrådet jf. kommunallovens paragraf 65e, og det var også noget, Fredericia Kommune påpegede i pressemeddelelsen, dengang da Jesper Gottlieb blev ansat som borgervejleder.

– Hvis jeg er misinformeret ser jeg alvorligt på det. Jeg ser meget skeptisk på det, og jeg vil rette henvendelse til borgmesteren og kommunaldirektøren for at høre om det. Det er et lukket punkt, men jeg vil ikke misinformeres. Det finder jeg mig ikke. Det har intet at gøre med den åbenenhed, som Steen Wrist har lovet, siger Tommy Rachlitz.

Tommy Rachlitz Nielsen. (Foto: AVISEN)

Rachlitz var ikke orienteret om, at borgervejlederen kun refererer til byrådet, fortæller han:

– Det er dybt kritisabelt, at nye byrødder ikke er orienteret og det vil jeg tage med borgmesteren. Jeg antager, at han vil revurdere det her og får den taget op rette sted. Hvis det står til troende, har min tillid til de politikere, der har været bekendt med det her, lidt et alvorligt knæk. Der har siddet adskillige til Økonomiudvalgsmødet, der har været bekendt med det, og vi konservative var ikke var med til at ansætte ham, så vi vidste det ikke. Det her en skidt start på samarbejdet.

Karsten Byrgesen. (Foto: AVISEN)

Karsten Byrgesen sidder ikke i Økonomi-og Erhvervsudvalget, men han mener selv, at han burde være blevet orienteret om sagen, da han er medlem af byrådet:

– Jeg er ikke bekendt med, at borgervejlederen har været kaldt ind til nogen samtaler. Jeg husker fra ansættelsen, og den efterfølgende pressedækning, at han refererer direkte til Fredericia Byråd. Det står i øvrigt også på Fredericia Kommunes hjemmeside stadigvæk, siger Karsten Byrgesen og fortsætter:

– Der er ingen, der har oplyst mig om, at der skulle være en sag nu. Jeg er uforstående overfor, at der skulle være en sag af denne karakter, hvor han får en advarsel, fordi han netop refererer direkte til byrådet, og det er netop mig og de andre 20, men det falder i god tråd med at man i Fredericia Kommune holdes hen og får halve sandheder. Det er stærkt utilfredsstillende.