Den uvildige borgervejleder i Fredericia Kommune, Jesper Gottlieb, var i torsdags indkaldt til en tjenstlig samtale. Forhenværende byrådsmedlem Inger Nielsen (DF), der blandt andet sad i Social- og Beskæftigelsesudvalget, undrer sig over, at Gottlieb har fået en skriftlig advarsel. I den foregående byrådsperiode har der nemlig ikke været sager omhandlende ham.

Jesper Gottlieb var i torsdags til tjenstlig samtale med kommunaldirektøren, HR-chefen og chefen for Jobcentret. Det skete, da han skulle tildeles en skriftlig advarsel.

Det kommer bag på Inger Nielsen, der i den seneste byrådsperiode var en del af Social- og Beskæftigelsesudvalget, der blandt andet havde med jobcentret at gøre.

– Det er knap halvanden måned siden, at jeg trådte ud, og der var der ingen sager imod borgervejlederen. Det undrer mig, at der er en sag, og når man ser begrundelsen for advarslen fra Kirsten Cordtz (besidder for Jesper Gottlieb, red.), så undrer jeg mig endnu mere. Jeg kan ikke se, at det har noget med arbejdsmarkedssager at gøre, siger Inger Nielsen.

Inger Nielsen spekulerer nu i, om der er havnet sager på Connie Maybrith Jørgensens bord. Hun er ny formand for Beskæftigelses- og Sundhedsudvalget.

– Der må være sket et eller andet fra, da hun tiltrådte og frem til februar siden, at Jesper pludselig skulle til tjenstlig samtale. Det under mig dog, hvis der er sket så meget, at en samtale har været nødvendig, fortæller Inger Nielsen.

En anden ting, som Inger Nielsen også påpeger er, at meldingen fra Jobcentret er, at tallene er vendt og er i bedring.

– Den seneste rapport viser, at der er fremgang, og derfor undrer det mig, hvis der er noget med Jesper på den front, siger hun.

Det tidligere byrådsmedlem fortæller, at hun er informeret om, at Jesper Gottlieb ikke er populær blandt alle ansatte på rådhuset, men der noterer hun sig, at det ikke er dem, der bestemmer over ham.

– Jeg undrer mig også, hvis det er familiesager. Jeg ved godt, at man kan være træt af Jesper, men man skal huske, at han ser sagerne fra borgernes side, og ikke er forvaltningens mand. Derfor er det også byrådet, der skal tage stilling til sagen. Derfor er det også mærkeligt, at byrådet ikke ved noget, fortæller Inger Nielsen og fortsætter:

– Jeg synes ikke, at det er fair man hænger et udvalg ud. Det er ikke foregået i min tid i Social- og Beskæftigelsesudvalget, og jeg tror heller ikke, at der er rejst noget op for Connie. Sanela (Ljeskovica, jobcenterchef, red.) må tage den og svare på, hvorfor udvalget ikke ved noget.

En sidste ting, som Inger Nielsen er uforstående overfor, er forvaltningens rolle i hele sagen, som Nielsen mener, at byrådet skulle have håndteret internt.

– De er gået igennem isen. De har givet sig selv beføjelser, som de ikke har. Jeg ved godt, at de repræsenterer byrådet, men man bør følge spillereglerne. Den her sag lugter meget mærkeligt, slutter Inger Nielsen.