Efter 15 år som medarbejder i Fredericia Kommune er John Nyborg og Fredericia Kommune blevet enige om en gensidig fratrædelsesordning. Det kommer på baggrund af en længere sag, hvor John Nyborg angiveligt blev hjemsendt på grund af takstsagen.

Takstsagen skulle vise sig ikke kun at koste penge for kommunekassen i ekstern konsulentbistand, den skulle også ende med at koste John Nyborg sit job. John Nyborg er ellers kendt som en fagligt dygtig medarbejder, der senest har været leder af dagtilbud i Fredericia Kommune. Flere politikere har gennem tiden ytret en stor tilfredshed med hans arbejde, men pludselig var situationen angiveligt en anden.

Danske Digitale Medier har gennem hele forløbet med takstsagen løbende kunnet bringe flere og flere informationer i sagen. Dette sideløbende med, at der kom flere og flere beskyldninger mod John Nyborg, der udover at have været leder af dagtilbud også er valgt til byrådet. Beskyldninger om tilbageholdelse af oplysninger, til trods for faktuel dokumentation af det modsatte gav så meget kritik, at John Nyborg valgte at stille op til interview og tage afstand fra beskyldningerne. Danske Digitale Medier erfarer, at det blev udslagsgivende for, at den ellers vellidte embedsmand nu skal finde et nyt arbejde. Selv ønsker John Nyborg ikke at kommentere på sagen på nuværende tidspunkt.

– Efter 15 år i Fredericia Kommune kan jeg nu bekræfte, at jeg fra 1. april ikke længere er ansat. Jeg har indgået en gensidig fratrædelsesaftale med Fredericia Kommune. Jeg kan ikke kommentere på aftalen, andet end at jeg kan bekræfte, at vores samarbejde altså ophører d. 1. april, siger John Nyborg.

John Nyborg ønsker ikke at kommentere sagens forløb, ligesom årsagen til fratrædelsesaftalen altså ikke kan bekræftes. Flere kilder fortæller til Danske Digitale Medier, at der er tale om en beslutning truffet på bagkant af et interview i januar. Beslutningen har angiveligt været vendt i økonomiudvalget samt i forvaltningens øverste ledelse.

Danske Digitale Medier arbejder på en kommentar fra direktør for Børn, Unge og Kultur, Mette Heidemann.