Manifest

[tdc_zone type=”tdc_content”][vc_row][vc_column][td_block_text_with_title custom_title=”Manifest”]

POLITIKA som ord stammer fra oldgræsk og kan groft oversættes til politik. Det var den græske filosof Aristoteles, der i det 4. århundrede b.c. skrev grundværket af samme navn i 8 bind, der danner rammen om filosofien om det politiske univers.

POLITIKA fik premiere den 4. maj 2020 på 75 års dagen for Danmarks befrielse efter anden verdenskrig. Publicisterne bag magasinet ønskede at skabe et nyt medie hvor der var fokus på statens mange og komplekse aktiviteter, og hvor redaktionen var rodfæstet i den akademiske tradition, fremfor den almene journalistiske.

POLITIKA vil udgive nyheder, der i mange tilfælde bygger på statens egen kommunikation til borgere, embedsfolk og samfund. Vi ønsker at skabe et medie hvor interesserede hurtigt og nemt kan søge i de mange budskaber i kommunikationsstrømmen.

POLITIKA vil udgive nyheder, hvor vi kommer bagom historierne, skaber perspektiv, viden og inddrager fagkundskaben indenfor så mange forskellige fag, som muligt.

POLITIKA vil udgive nyheder, der både kan læses af den almene borger såvel som den videnskabeligt funderede fagperson.

POLITIKA tilstræber stor præcision og ønsker at deklarere alle historier tydeligt, så man klart kan skelne mellem eksempel en pressemeddelse eller en analyse, og hvor der er klarhed om vinkler og problemformuleringer.

 

[/td_block_text_with_title][/vc_column][/vc_row][/tdc_zone]