Danske Magnus Cort er igen kommet i fokus i dette års Tour de France. Tidligere i løbet var han i fokus pga. bjergtrøjen, men i dag vandt han 10. etape efter at have siddet med i det afgørende udbrud.

En uge i den prikkede bjergtrøje og en etapesejr. Det er status for Magnus Cort efter ti etaper i Tour de France. Det sker efter, at han havde siddet i udbrud på det meste af etapen, hvor han på målstigningen ellers blev sat, men fik kæmpet sig tilbage.

Der var stor kamp om at komme i udbrud, og det var derfor langt fra givet, at det ville blive Magnus Cort, der trak det længste strå. 60 kilometer gik der før, at udbruddet slap afsted. I alt kom 25 ryttere afsted, og blandt dem var, foruden Cort, blandt andet Mads Pedersen, Simon Clarke, Lennard Kämna, Filippo Ganna og Pierre Rolland. 

Hurtigt stod det klart, at udbruddet ville holde hjem. Feltet havde ingen interesse i at bruge unødvendige kræfter før de næste to bjergrige etaper, der kan blive afgørende for dette års Tour de France. Inden det hele skulle afgøres blandt de forreste ryttere, så blev hele feltet dog stoppet af en protest. Demonstranter havde sat sig på ruten, men efter kort tid kom etapen dog i gang igen og de sidste 35 kilometer kunne køres.

I front lå Corts’ holdkammerat, Alberto Bettiol, men han blev hentet af de resterende af udbryderne med ti kilometer til mål. Herefter var det en hård kamp for Magnus Cort at hænge på, når der var stejle procenter på målstigningen. Cort blev sat af, men med en kilomet til mål gik der taktik i de allerforreste, og det gjorde at danskeren fik kæmpet sig tilbage og var med i den afgørende spurt. Luis Leon Sanchez åbnede spurten, og med på hjul var Nicholas Schultz og Magnus Cort. Schultz kom forbi Sanchez og Cort fulgte efter, og på de sidste meter kastede Cort cyklen frem, og det efterfølgende målfoto viste, at Cort kom først i mål og kunne lade sig hylde som vinder af 10. etape.

Etapesejren er Magnus Corts anden i Tour de France, da han også i 2018 vandt en etape.