Rigtigt mange virksomheder gør en stor en indsats i det daglige, for at gøre en forskel for mennesker, der har det svært. Med denne baggrund uddelte Fredericia Kommune, Dansk Handicap Forbund og Business Fredericia i dag historiens første lokale CSR-pris.

Klokken 14.00 bød Business Fredericias projektkonsulent John Pagaard velkommen i ADP Lounge, Fredericia Idrætscenter. Til at guide deltagerne igennem prisoverrækkelsen var det skuespiller Peter Mygind, der var konferencier. Han brugte både kærlighed, humor, anekdoter og det at kunne tro på andre.

– Budskabet om, at hvis man ønsker at lade et menneske udfolde sit talent, så skal man tro på mennesket, sagde Mygind og fortalte historien om sit eget liv, hvor han blev inspireret og udfoldet med hjælp fra skuespiller og sceneinstruktør Poul Erling Rolf Schroeder. Det bragte smil frem, da han indledningsvist sang Louis Armstrongs; What a Wonderful World.

I Fredericia bidrager mere end 230 virksomheder til CSR7000. CSR7000 er Fredericias lokale tiltag til eksempelvis nedbringelse af ledigheden, uddannelse, opkvalificering, job til udsatte borgere, godt arbejdsmiljø og meget mere. Blandt disse virksomheder, er ni af dem blevet indstillet til at modtage den første CSR-Pris i Fredericias historie.

Sanela Ljeskovica, Fagchef for Beskæftigelse og Borgerservice, fortalte om bæredygtige jobs set fra et CSR Perspektiv.

– Vi er glade for, at så mange mennesker hjælper mennesker, der har brug for en hånd. Jeg vil også sige, at jeg er megastolt af vores folk i Jobcentret over, at vi er nået ned på landsgennemsnittet. Det skyldes ikke kun os, det skyldes en masse gode mennesker som er fælles om at gøre en masse gode ting for samfundet, sagde Sanela Ljeskovica indledningsvist.

Hun gav et større indblik i jobmarkedet nu og her, men også frem mod 2030, hvor der blandt vil mangle op mod 100.000 faglærte til de jobs, der slås op. Samtidig fortalte, at hun op mod 31 procent af de jobs der slås op, ikke får stillingerne besat. Derudover talte hun om sine medarbejdere på Jobcentret og det arbejde, de udfører, men også den kritik de ofte møder.

– Det går dog fremad på mange parametre, vi er ved at være der, sagde hun.

Den første pris blev uddelt

Herefter blev spændingen udløst efter Peter Mygind havde gennemgået de indstillede virksomheden.

Følgende virksomheder var indstillet til at modtage CSR-Prisen 2021:

  • Wiggers & Klement A/S
  • Hansen El A/S
  • CJ A/S
  • Malermester Allan Thomsen A/S
  • Linde A/S
  • Femme Future Shoppen
  • Airco Process Technology A/S
  • MN Brolægning ApS
  • Energy Cool ApS

Prisen blev overrakt af udvalgsformand for beskæftigelses- og sundhedsudvalget, Connie Maybrith Jørgensen (F) og kultur og idrætsudvalgsformand, Peder Tind (V).

Connie Maybrith Jørgensen talte om en fortsat fremgang på jobmarkedet, men udtrykte også et ønske om at ”rykke sammen i bussen, fordi der stadig er mange udfordringer, heriblandt mennesker, der mangler uddannelse og opkvalificering.”

Peder Tind talte som tidligere formand for social- og beskæftigelsesudvalget. Han var stolt over, at Fredericia var nået så langt på jobmarkedet, ikke mindst, at Fredericia havde nået landsgennemsnittet. Han takkede alle for indsatsen, og så blev konvolutten åbnet med årets prisvinder. Vinderen er fundet af en dommerkomite, der blandt andet talte Fredericia Håndværkerforening og fagforeningerne.

Vinderen blev Linde Gas A/S, der vandt for sit samfundsengagement, men også for virksomhedens samarbejde med Fredericia Jobcenter for at få personer, der har mistet tilknytningen til arbejdsmarkedet tilbage på arbejdsmarkedet. Flere er således blevet ansat efterfølgende.

– Først og fremmest tusinde tak. Det er en ære at få denne pris. Det har været en rejse, hvor vi skulle passe på vores medarbejdere og skabe et rum, hvor vi kunne passe på os selv, kolleger og hinanden, og vi arbejder med emner, hvor det kan gå meget galt, hvis vi gør noget forkert. Vi begyndte at arbejde med CSR, og det har været stort. Det kan ikke beskrives, hvad det arbejde gør, og alene sådan et smil, som man kan få fra en medarbejder, der rejser sig og giver et smil, kan ikke erstattes af noget. Derudover er vi blevet en del af samarbejdsaftalen mellem parterne i Fredericia Kommune, og det har gjort noget godt, og alt i alt er det ikke mig og Max, der skal have æren, men de medarbejdere, der hver dag tager hånd om mennesker, der har det svært, nogle af dem er hos os endnu. Det er fantastisk, hvordan det er gået for dem, sagde Torben Eriksen fra Linde Gas A/S.

Direktør for Linde Gas A/S, Max Engelberth Bering takkede også på hele koncernens vegne for titlen. Med titlen fulgte et kunstværk fra Dorthe Christensen. Efterfølgende var der musikalsk indslag fra Fredericia Musicalteater.

Læs også: