Kulturminister og fonde står sammen i nyt initiativ

Kulturminister og fonde står sammen i nyt initiativ

Kulturministeren og en række af landets førende kunst- og kulturfonde er gået sammen i et samarbejde, der bakker op om nye kunstprojekter under tiden med COVID-19.

Det nye initiativ ’Sammen om kunsten’ skal understøtte kunstoplevelser og nye kulturformater under COVID-19. Foruden kulturministeren deltager Statens Kunstfond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, Bikubenfonden og Det Obelske Familiefond. Bl.a. har Statens Kunstfond afsat 5 mio. kr. til initiativet, ligesom kulturministeren også ønsker at bakke op med 5 mio. kr. 

Kulturminister Joy Mogensen siger:
”Kunsten er hårdt ramt lige nu. Kunstnerne kan ikke gå på scenen og nå publikum, som de gjorde det før. Alligevel ser vi utrolig mange rørende og kreative kunstoplevelser, som finder vej gennem skærmen eller op til vinduet. Jeg ønsker at bakke op om dette nye initiativ og derved hjælpe til, at nye formater kan gro og møde endnu flere i den her svære tid.”

Størstedelen af traditionelle kulturtilbud er berørt af COVID-19, og det medfører en udfordring med, at få kunsten og kulturen ud til danskerne i en ekstraordinær tid. Med det nye initiativ ’Sammen om kunsten’ opfordres kunstnere og kulturinstitutioner til at ansøge om midler til projekter gennem de deltagende fonde. 

Læs mere om initiativet her 

Baggrund: 
’Sammen om kunsten’ er et fælles initiativ, der skal give publikum mulighed for at møde kunst og kultur på trods af nedlukning.
Foruden kulturministeren deltager Statens Kunstfond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, Bikubenfonden og Det Obelske Familiefond.  
Kulturministeren ønsker at støtte initiativet med 5 mio. kr. til puljen og vil søge om opbakning til det i Folketingets Finansudvalg. 
Dertil støtter Statens Kunstfond med 5 mio. kr. De øvrige fonde afsætter midler til projekter i tråd med deres individuelle kriterier og støtteområder. 
’Sammen om kunsten’ vil ske i et partnerskab med DR, så formidlingsperspektivet i de initiativer, hvor det er relevant, kan styrkes.
Puljerne vil blive slået op hurtigst muligt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*