Den 4. juli blev der uddelt Michelinstjerner ved det årlige show, der denne gang blev afholdt i den norske by Stavanger. Blandt de danske restauranter, der har fået en stjerne, har fagforeningen 3F valgt at lave en markering, der hylder de af restauranterne, der har en overenskomst.

Første gang Ti Trin Ned fik en Michelinstjerne var i 2017. Dengang lå restauranten i Norgesgade, men nu ligger den i Kanalbyen med udsigt direkte ud til Lillebælt. I disse omgivelser besøge næstformand i 3F Fredericia, Liselotte Honore Andresen og tværfaglig sekretær, Henriette Jørgensen, restauranten. 

Forberedelserne til aftenens gæster var i fuld gang, men for en kort bemærkning kom hele teamet ud i restauranten. I den forbindelse fortalte Liselotte om baggrunden for, at fagforeningen var til stede.

– Mange steder i danmark i restaurantsbranchen har gode forhold, men nogle arbejder med umenneskelige forhold og har ingen overenskomst. Sådan er det ikke her. Her kommer man hen og får god mad, og der er gode forhold, og det virker godt. Derfor har vi lavet et diplom, da vi er stolte over de forhold I har. Det er fra os i 3F, da vi vil hylde jeres forhold på arbejdspladsen, sagde Liselotte Honore.

Straks efter overrækkelsen hastede Ti Trin Neds ansatte ud i køkkenet igen. De skulle være klar til aftenens gæster, og mens de gjorde klar, fortalte Henriette Jørgensen, at der er udviklet en app, der hedder OKForhold, hvor man kan se, hvilke restaurationer, der har overenskomst. Der kan man netop se blandt andet Ti Trin Ned er en del af restauranterne, der har det. 

– Hør stemningen, se kompositionerne, duft aromaerne, smag intensiteten, og føl kvaliteten. Vi forsynes af urter fra skov og strand, for med Lillebælt på den ene side og Hannerup Skov på den anden, er mulighederne uendelige i naturens skattekammer. Det er vores terroir og vil altid lade dette indgå som en naturlig del af vores menuer, står der på app’en om Ti Trin Ned.