Ovenpå en frisk meningsmåling fra Voxmeter, udarbejdet for AVISEN i perioden 25. – 31. oktober 2021, der viser at Dansk Folkeparti går tilbage og får 7,7% af stemmerne, er viceborgmester Susanne Eilersen trods alt optimistisk.

– Det er klart, at vi også ser den landspolitiske tendens slå igennem. Men vi beholder 2 mandater i byrådet, og det ser jeg som en anerkendelse af, at vi har taget politisk ansvar. Selvfølgelig ville jeg gerne holde procenterne fra sidst, men det har ikke været gratis at skulle udarbejde advokatundersøgelse og holde pressemøder om skandaler, siger Eilersen med henvisning til årets dårlige omtale af Fredericia Kommune, hvor hun som viceborgmester har måttet forklare offentligheden om skandalerne sammen med borgmester Steen Wrist.

Men hun opfatter trods alt tendensen som et skulderklap til hende og kollegaen Inger Nielsen:

– Vi har stået fast på vores mærkesager indenfor ældreområdet, børn- og familieområdet, sundhed og turisme. Derfor tror jeg også at mange borgere i Fredericia ved, at vi har knoklet hårdt for dem. Men det ærgrer mig hvis mange tænker, at hele byrådet har været med i skandalerne, for jeg har ikke vidst noget. Men jeg har taget ansvar og truffet svære beslutninger om at der skal ryddes op, siger Susanne Eilersen.

Hun håber fortsat at mange af de 8,5% stemmer der enten vil stemme blankt eller slet ikke stemme, overvejer situationen grundigt.

– Det er et tæt løb, det her. Der står 11-10 i Voxmeters meningsmåling. Det viser, at vi kæmper om blandt andet de her mennesker, der ikke vil stemme eller ligefrem stemmer blankt. Men sagen er den, at hvis man gør det, så stemmer man jo også for at tingene bliver ved med at være, som de er. Hvis man styrker oppositionen, kan vi også få forandringer. Og det vil vi bruge de sidste uger på at fortælle om, for Dansk Folkeparti arbejder benhårdt på at få vores mærkesager igennem, og hver en stemme betyder noget, så vi må se om vi kan få de sidste stemmer med over på et magtskifte, siger Eilersen.