For Karsten Byrgesen, der er spidskandidat for Nye Borgerlige, er det meget hæsblæsende dage lige for tiden. Valgkampen er for alvorlig kommet ind i en afgørende fase, og ikke mindst de mange debatmøder er omdrejningspunktet for hans tid lige nu. Men også det helt lavpraktiske som at få hæng valgplakater op på de strategisk gode steder, tager han sig af.

– Man skal stå tidligt op i den her valgkamp. Men jeg synes, at jeg er godt forberedt. Folk ved jo allerede, at jeg ofte rejser mig op og stiller de ubehagelige spørgsmål, siger Byrgesen.

Valgkampen har indtil videre været præget af, at det først er nu, Socialdemokratiet er begyndt at komme på banen. For mange politikere i blå blok begyndte valgkampen reelt efter nytår, da forhenværende borgmester Jacob Bjerregaard uventet gik af. Den efterfølgende tumult og undersøgelserne gjorde det praktisk talt umuligt for socialdemokraterne at udtale sig i offentligheden.

– Det er naturligvis rart at Socialdemokratiet igen er begyndt at melde ud. Men jeg synes, at der er mange spørgsmål, vi ikke får svar på. Helt tilbage i januar 2020 kunne vi godt have brugt nogle svar på, hvorfor Fredericia Teater gik konkurs. Ligesom vi godt kunne bruge svar på, om byrådet havde fået korrekte informationer, da man bevilligede flere penge til teatret, mener Karsten Byrgesen.

Han langer også kraftigt ud efter den nuværende borgmester, Steen Wrist, som var politisk ordfører for Socialdemokratiet, da Jacob Bjerregaard ledede rådhuset:

– Jeg synes ikke det virker troværdigt, når man nøjes med at konstatere, at det hele bare var den forhenværende borgmester. Hvorfor vidste den politiske ordfører ikke mere? Det vil jeg da gerne have svar på. Men det svar, har vi aldrig fået. Lige nu er det som om, det hele er gået i glemmebogen. Men det er ikke mange uger siden, vi sad med den sidste skandale.

Karsten Byrgesen mener at socialdemokraterne skylder vælger en forklaring, og derfor udfordrer han partiet til at tåle mere åbent om sagerne, der førte til Bjerregaards farvel til politik.

– De stiller jo op for at fortsætte det socialdemokratiske bystyre. Derfor kunne jeg godt tænke mig, at også medierne stiller flere kritiske spørgsmål her under valgkampen om de dårlige sager, der har været. Jeg vil ihvertfald gerne have svar på, hvorfor de sager overhovedet er opstået under den socialdemokratiske ledelse her i byen, siger Byrgesen.