Danmarks største byggerimesse, BYGGERI’22, udskydes fra 1. til 4. marts 2022 til 21. til 24. marts 2023. Det sker med baggrund i den aktuelle voldsomme corona-smittespredning og hensynet til udstillere og besøgende.

De seneste uger har omikron-varianten fået de danske corona-smittetal til at stige voldsomt, så de nu dagligt ligger langt over 10.000 – uden umiddelbar udsigt til afmatning. Hvilket har fået Epidemikommissionen til at indstille, at blandt andet messer lukkes.

– Vi havde virkelig set frem til igen at samle byggeriets fagfolk i Fredericia. Men vi kan ikke afvente yderligere udvikling, og har derfor af hensyn til både udstillere og besøgende udskudt BYGGERI-messen til 2023,’ siger adm. direktør Palle Thomsen fra Danske Byggecentre, der arrangerer messen.

– Smittetallene er tårnhøje, og der er for indeværende ingen sikre fremskrivninger af smittespredningen, der tilsiger en afmatning. Vi kan derfor ikke forpligte os selv, udstillere og vores byggecentre, der arrangerer busture for kunder til messen, til at afholde BYGGERI’22 i marts som planlagt. Men vi er glade for allerede at have en ny dato på plads.’

Andre messer også udskudt
BYGGERI’22 følger dermed en række andre messer i Europa, der grundet stigende smittetal og nye restriktioner har udskudt deres afholdelse.

Danske Byggecentre følger som udgangspunkt altid sundhedsmyndighedernes indstillinger og vejledninger. Det gælder også nu, hvor Epidemikommissionen indstiller at lukke blandt andet messer.

– Vores første prioritet er at kunne garantere de besøgendes helbred og sikkerhed, men vi udskyder altså også af respekt for og hensyn til udstillernes involvering og investering frem mod BYGGERI-messen,’ siger Palle Thomsen, der understreger, at MESSE C i Fredericia allerede er booket d. 21. til 24. marts til BYGGERI’23.