Til trods for tilbagegang kunne Johannes Lundsfryd efter kommunalvalget sætte sig til rette i borgmesterstolen igen. Han har fået vælgernes opbakning til fire år mere, fire år der ifølge ham selv skal bruges på et bredt samarbejde til Middelfarts bedste.

Socialdemokratiet fik en tilbagegang på 8,2% ved kommunalvalget sammenlignet med 2017-valget, men det bekymrer ikke Johannes Lundsfryd, der kalder det for et mere normalt leje for Socialdemokratiet at ligge på.

– Jeg synes vi har fået et super flot valg. Vi har fået 40,4% af stemmerne, det synes jeg godt vi kan være meget tilfredse med. Vi har fået den største opbakning til Socialdemokratiet på Fyn – og den næstestørste opbakning i hele regionen. Så jeg synes virkelig, at vi kan være godt tilfredse, siger Johannes Lundsfryd.

– Så når der er en tilbagegang, så skal vi huske på, at vi ved det seneste valg fik et exceptionelt godt valg. Der var en samling om Socialdemokratiet, som vi på ingen måde kunne forvente ville gøre sig gældende igen. Denne gang har vi fokuseret mere på en række forskellige dagsordener, som har fordelt stemmerne mere. Men jeg tror på, at det her er et mere naturligt leje for os at ligge på med de her 40% af stemmerne, fortsætter han.

Det brede samarbejde skal fortsætte

Johannes Lundsfryd vil ikke holde magten tæt på sig, tværtimod. Han er tilhænger af et bredt samarbejde, der skal være med til at drive udviklingen i Middelfart. Han er borgmester for alle borgere i kommunen, ikke blot for de borgere der har stemt på ham. Derfor vil han det brede samarbejde.

– Jeg forventer klart, at vi også i den kommende periode får et bredt samarbejde i byrådet. Jeg håber og tror på, at alle partierne går med, for det er på den måde vi får skabt de bedste resultater for Middelfart, siger Johannes Lundsfryd og fortsætter:

– Jeg har en forventning om, at vi skal fortsætte den grundlæggende strategi vi har lagt for Middelfart, hvor vi arbejder for flere arbejdspladser og flere borgere. Med flere borgere kommer flere skatteindtægter – og de skatteindtægter kan bruges på mere velfærd. Jeg forventer også klart, at vi skal styrke den grønne profil. Vi har i mange år haft høj cigarføring på klimaområdet, det tænker jeg bestemt vi skal fortsætte med.