God adfærd på vejene er en del af forklaringen på, at medlemmer med bil i GF TrekantOmrådet i år kan dele næsten 14 millioner kroner på bilforsikringen.

2021 bød på færre bilskader – blandt andet på grund af medlemmernes gode adfærd på vejene. Det kommer nu bilister i Trekantområdet til gode.

I disse dage får GF-medlemmer med bil i Trekantområdet besked om, hvad overskudsdelingen konkret kommer til at betyde for dem. Regnskabet er nemlig gjort op, og i år bliver der i alt næsten 14 millioner kroner til deling. Det svarer til 17 procent af forsikringen.

– Igen i år har vores medlemmer kørt rigtig pænt. Gode og dygtige bilister er med til at sikre en høj tilbagebetalingsprocent, som alle vores medlemmer med bil nu får glæde af, siger Jens-Peter Riis Jensen, som er formand for GF TrekantOmrådet.

Helt konkret betyder overskudsdelingen billigere forsikringer i 2022 for det enkelte medlem, da den enkeltes andel af overskuddet trækkes fra prisen på forsikringerne, når de skal fornys. Også på de øvrige forsikringer er der udsigt til overskudsdeling for GF-medlemmerne i Trekantområdet. På de andre privat-forsikringer som fx hus, indbo og ulykke får medlemmerne fratrukket 6 procent af prisen, mens det på erhvervsforsikringerne er 4 procent.

Den gode adfærd gavner alle


I GF Forsikring er det ikke aktionærer, der skal skumme fløden af et godt regnskabsår. Grundtanken har siden stiftelsen i 1967 været, at medlemmerne skulle dele årets overskud – og dermed lever GF op til solidaritetstanken i ordets mest bogstaveligste forstand: Jo færre skader, jo mere overskud til alle – uanset om man har haft en skade eller ej. Og her har den enkeltes adfærd indflydelse på resten af medlemmerne.