Det så mørkt og lidt koldt ud, holder vejret? – tænkte mange nok inklusiv denne anmelder. Det gjorde det og et stort antal Fredericianer kom på Østerstrand til en intimkoncert med gruppen Back to Back, der på smukkeste vis sang solen helt frem til den endelig forsvandt.

Gratis koncerterne hver torsdag hele sommeren er blevet en publikumsmagnet. Det er familien Fredericia der kommer og nyder både musik og lidt til ganen. Dansk sommerhygge hvor alle aldre kan og er med.

I sidste uge var det Jakob Sveistrup der underholdte for en stor folkemængde, han fik folket godt med på diverse klappe ting mv. Musikalsk var det nok så som så. Trods Jakob Sveistrup er en rigtig god sanger og hans guitarist fabelagtigt god, blev det noget ensformigt, set med musik-briller på, men publikum var dog med til det sidste og hyggede sig.


Back to Back stillede op med Morten og Nis, samt en ekstra guitarist og en lydmand der også spillede keyboard. Desuden havde de en japansk kvindelig trommeslager med (som de selv formulerede det) i form af en tromme pedal, der holdte en solid grundtakt i mange numre. De startede med at tage billeder af publikum og fik på denne måde straks kontakt med fredericianerne.


Grundet den fornuftige sammensætning af B2B fik de musikalsk en bredere lyd. De erfarne gutter og den Japanske trommemaskine kunne deres kram. De fyrede kendte såvel som mindre kendte numre af, og hele stranden sang med på det meste. En vist ikke helt planlagt afstikker til Beatles “Hey Jude” var sammen med en fødselar på scenen anderledes på den gode måde, og tændte de fremmødte helt op.


Gode vokaler, god lyd, sjove indslag, et godt øje til publikum, også til dem der sad på toppen af skrænten, krydret med en stor portion spilleglæde, gjorde dette til en stor intim koncert for familien Fredericia. Jonathan gi’r aldrig op, sang Back To Back tilbage i 1989. Det samme kunne man sige med genforeningen af Back To Back, der gennem årene har leveret adskillige store hits og ørehængere til danskerne og solgt både guld og platin.

[bsa_pro_ad_space id=32] [bsa_pro_ad_space id=7]


Igen en meget positiv musikalsk overraskelse, i solnedgangens skær med unge badenymfer, strandløver, der har tabt lidt af manken, drinks og hygge samt masser af mennesker, der trods udfordringer med parkering, fik aftenen til at forløbe fint.
Det er dejligt med folkelige fester i Fredericia, hvor ordensmagten ikke behøver at indfinde sig, selv om de altid er velkomne. Endnu en vellykket koncert med god lyd og igen en stor tak til arrangørerne for det.

[bsa_pro_ad_space id=6]